Bowien van der Linden, de getalenteerde Wingfoil-atlete uit Noordwijk, zet haar dorp weer stevig op de sportkaart. Onlangs wist ze de France Surf-Freestyle te winnen, een indrukwekkende prestatie die haar nu in de race brengt voor de titel Sportvrouw van het Jaar bij de Sportverkiezingen Noordwijk.

Wingfoil is een relatief nieuwe, snelgroeiende watersport, waarbij de deelnemers op een surfboard staan en een opblaasbare 'wing' vasthouden, die hen voortstuwt door de kracht van de wind. Deze sport is een combinatie van windsurfen, kitesurfen en suppen, en vereist een grote behendigheid en controle van de atleten.

Van der Linden is geen onbekende in de Wingfoil-wereld. In 2021 werd ze al kampioen in de discipline Surf-Freestyle, wat haar talent en vastberadenheid onderstreept. Helaas kampte ze daarna met een schouderblessure, die haar tijdelijk aan de kant hield. Nu, bijna volledig hersteld (99% herstel), is ze sterker dan ooit teruggekeerd en maakt ze een serieuze kans op het winnen van het kampioenschap bij de GWA Wingfoil World Cup. Met haar veelzijdige talent is ze een geduchte tegenstander in meerdere disciplines, waaronder Surf-Freestyle, Race, Wave en Big Air.

De Sportverkiezingen Noordwijk zijn een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij sporters uit de regio worden geëerd voor hun prestaties. Bowien van der Linden is één van de kanshebbers voor de titel Sportvrouw van het Jaar, en haar overwinning bij de France Surf-Freestyle heeft haar nominatie alleen maar versterkt. Haar doorzettingsvermogen en passie voor de sport werpen duidelijk hun vruchten af, en maken haar tot een voorbeeld en inspiratiebron voor jonge sporters.