In de gemeente Noordwijk hebben op diverse data in oktober en november senioren deelgenomen aan onze vitaliteitstesten. Alle inwoners in de leeftijd van 65 tot en met 85 jaar hebben van de gemeente Noordwijk een uitnodiging ontvangen om mee te doen.

De Buurtsportcoaches en onze vrijwilligers hebben tijdens vijf testdagen 366 deelnemers ontvangen. Wij voeren deze testen al jaren uit, maar dit jaar was er een zeer goede opkomst. Heel leuk om te zien dat senioren hun vitaliteit belangrijk vinden!

De diverse testen geven de senioren inzicht in hun vitaliteit. Zij voeren diverse tests uit, waarbij onder andere de knijpkracht, lenigheid en reactiesnelheid wordt gemeten. Uit de resultaten blijkt dat het met onder andere de oog-handcoördinatie, schouderlenigheid en de wandelafstand (gedurende een specifieke tijd) in onze gemeente goed is gesteld.

Na de testen gaven de Buurtsportcoaches een presentatie over de resultaten. Hierbij werden tips gegeven ter verbetering, maar werd ook gekeken naar een passende sport om een bepaalde vaardigheid te verbeteren. Ook werd er aandacht besteed aan voeding in relatie tot onze gezondheid.

De deelnemers gingen niet met lege handen naar huis. Iedereen ontving namens het Sportbedrijf en de gemeente Noordwijk het zogenoemde Max Vitaal-boekje. In dit boekje staat divers aanbod voor 50-plussers vermeld. Zo kan iedereen nog eens rustig bekijken welke sport- en beweegmogelijkheden er in de gemeente zijn. Ben jij benieuwd naar de inhoud van dit boekje? Klik dan hier