Jongeren en cultuur

Voor veel jongeren klinkt cultuur stoffig of saai, maar niets is minder waar. De vraag is nu niet zozeer waar dat imago vandaan komt, maar meer hoe wij jongeren laten weten dat het wel leuk is om je creativiteit te ontdekken en je blik op de wereld te verbreden. Want Cultuur, muziek, films, streetart, musea, theater of festival is overal om ons heen en het is springlevend.

Onze Cultuurcoach is inmiddels bijna een jaar bezig om deze boodschap over te brengen met wisselend resultaat. Zo is er een maandelijkse ‘DUIK in CULTUUR’ op de derde donderdagavond van de maand. Daarnaast is onze Cultuurcoach op zoek naar Cultuurfluencers. Dit zijn jonge mensen die in ruil voor gratis kaartjes naar theater, muziek, musea en festivals gaan om content te maken voor TikTok en Instagram.

Ook is zij op zoek naar jonge mensen van 15 t/m 25 jaar met goede ideeën die graag een Noordwijkse Comic Con willen organiseren, een creatieve workshop willen starten, een Dungeons en Dragonsclub willen oprichten of een ander gaaf idee hebben… Zij kunnen zich opgeven voor de Pitchparade. Vervolgens worden zij in de herfstvakantie geholpen om van hun idee een concreet plan te maken (inclusief het financiële plaatje). Dit plan mogen zij op 11 november aanstaande vervolgens presenteren tijdens De PitchParade in het Theaterhuis in Noordwijk aan de jury die bestaat uit jonge mensen. De jury beoordeelt het plan en de pitch. De winnaar ontvangt het geld om het plan uit te voeren en een mentor om het plan in 2025 echt te kunnen realiseren! Hoe cool is dat!

Ben jij of ken jij iemand die zulke leuke ideeën heeft? Geef je dan op via pitchparade.nl!

Meer info kun je natuurlijk krijgen bij onze Cultuurcoach via saskia@sportbedrijfnoordwijk.nl