Valpreventieprogramma van start in De Zilk en Noordwijkerhout

“Vallen? Dat gaat niet over mij” denken veel ouderen. Bovendien zien ze vallen als iets dat nu eenmaal hoort bij het ouder worden. Deze gedachten helpen niet om in actie te komen, terwijl dat juist wel nodig is! Vallen is vaak te voorkomen.

Valpreventie

Het Otago oefenprogramma is een leuk en op maat gemaakt programma voor het verbeteren van het evenwicht en de spierkracht. Het zorgt er voor dat ouderen met meer vertrouwen bewegen in en om het huis. Het wordt in groepsverband aangeboden. Het werkt stimulerend om het met leeftijdsgenoten te volgen. Daarnaast motiveert de gezelligheid in de groep om het programma vol te houden.

Start groepstrainingen

De groepstrainingen starten vanaf 28 september 2024 in De Zilk en 30 september 2024 in Noordwijkerhout. Dit wekelijks voor 12 weken. Je gaat thuis zelf aan de slag met de oefeningen en tips. Dit programma is geschikt voor de minder mobiele ouderen. Ook als ouderen met een loophulpmiddel lopen, kunnen aan deze training meedoen.

Resultaten zijn veelbelovend

De resultaten zijn veelbelovend: 35% minder valincidenten volgens veiligheid.nl. Daarnaast neemt ook de ernst van de gevolgen na een val af, omdat ouderen beter in staat zijn om zichzelf op te vangen waardoor een harde klap op bijvoorbeeld de heup voorkomen wordt. Dus doe mee en laat je niet vallen!

Inschrijven

  • Zaterdag 28 september 2024 van 9.30 – 10.30 uur, locatie: gymzaal Egelantier in De Zilk.
 
  • Maandag 30 september van 11.30 – 12.30 uur, locatie: De Maasgaarde in Noordwijkerhout.


De kosten van de cursus zijn € 40,-. Sommige verzekeraars vergoeden een deel hiervan. Neem voor meer informatie contact op met Remco Broekman, coördinator valpreventie via +31 6 12 18 52 67 of remco@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Met elkaar gaan we voor een gezonde gemeente!