Het Noordwijkse dansteam Indigo heeft zaterdag 23 april de titel van Nederlands kampioen hiphop in de wacht gesleept. Het getalenteerde team, bestaande uit tieners uit de bollenstreek, heeft in de categorie Under 16 intermediate maar liefst acht teams weten te verslaan. Het prestigieuze kampioenschap werd georganiseerd door de United Dance Organisation (UDO) en vond plaats in Eemnes.

Het succes van Indigo is des te indrukwekkender als je bedenkt dat het team pas sinds september samen danst en dat de meeste leden dit jaar voor het eerst deelnamen aan wedstrijden. Toch heeft het team al veelbelovende resultaten geboekt: ze hebben zich gekwalificeerd voor zowel het Europees kampioenschap in Kalkar, Duitsland, eind mei als het Wereldkampioenschap, dat eind augustus wordt gehouden in Blackpool, Engeland.

Indigo, bestaande uit veertien meisjes en twee jongens, is ontstaan uit een samenwerking tussen The House of Happiness Club uit Noordwijk en The Program Dance Studio uit Noordwijkerhout. Het team wordt begeleid door Nickyta Domasewicz en Robin Benjamin, beiden getalenteerde dansers met een indrukwekkende prijzenkast.

Meer informatie over Sportverkiezingen Noordwijk vind je op sportbedrijfnoordwijk.nl/sportverkiezingen.