De jonge Noordwijkse skiër Nick Koster (9) heeft tijdens de voorjaarsvakantie in Oostenrijk twee indrukwekkende prestaties neergezet en is nu genomineerd voor de Sportverkiezingen Noordwijk. Aangesloten bij de Snowsports Academy Racing in Nederland, deed hij mee aan diverse kampioenschappen, waarbij hij onder andere eerste werd bij de jeugd alpineskiën onder de 10 jaar en een prachtige tweede plaats behaalde bij een reuzenslalomwedstrijd.

Foto: 247sportphoto / Remco van den Berg

De Kidscup-overwinning:

Nick Koster schreef geschiedenis in Maria Alm, Oostenrijk, door de Kids Cup voor onder de 10 jaar te winnen. De categorie 'onder 10' valt onder de Kidscup, en het jonge talent uit Noordwijk heeft zich hiermee op de kaart gezet. Vanaf volgend jaar mag Nick meedoen aan het Nederlands Kampioenschap in de categorie 'onder 12'. Deze geweldige prestatie is des te indrukwekkender als je bedenkt dat er ook lokale Oostenrijkse clubs meededen met kinderen die opgroeien in de sneeuw.

Reuzenslalom succes:

Naast zijn overwinning op de Kidscup, deed Nick ook mee aan een door een Nederlandse skivereniging georganiseerde reuzenslalomwedstrijd met vrije inschrijving in Filzmoos. Hier wist hij een uitstekende tweede plaats te behalen, wat zijn veelbelovende ski-carrière verder onderstreept.

Sportverkiezingen Noordwijk nominatie:

Vanwege zijn indrukwekkende prestaties is Nick Koster genomineerd voor de Sportverkiezingen Noordwijk. Deze nominatie is een erkenning voor zijn harde werk, doorzettingsvermogen en talent. De jonge skiër is een inspiratie voor de lokale gemeenschap en andere jonge sporters.

Training en toekomstige wedstrijden:

Nick traint twee keer per week in Zoetermeer en neemt elke maand deel aan een trainingskamp in Landgraaf. Daarnaast gaat hij samen met zijn vader elke schoolvakantie naar Oostenrijk voor wedstrijden en trainingen. In april zal hij meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen indoor in Landgraaf, waar hij zijn talent opnieuw kan laten zien.

Felicitaties en succeswensen:

De redactie feliciteert Nick van harte met zijn gewonnen prijzen, nominatie voor de Sportverkiezingen Noordwijk en wenst hem veel succes bij het NK in Landgraaf. Met zijn doorzettingsvermogen en talent is hij een inspiratie voor jonge sporters in Noordwijk en daarbuiten.

Meer weten? Of zelf iemand nomineren? Ga naar sportbedrijfnoordwijk.nl/sportverkiezingen