Op 1 oktober is de kindercultuurmaand van start gegaan in Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk. De feestelijke opening was op de Witte School die tevens hun 90 jarige bestaan vierde. In de campagne van de gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing werkt de Cultuurcoach van het Sportbedrijf Noordwijk mee om het museum weer te ontdekken. Alle kinderen kunnen samen met hun opa, oma, mama, papa, vriendjes en vriendinnetjes leuke culturele activiteiten bezoeken. Verzamel vier stickers bij de activiteiten van musea en verenigingen en haal een verrassing bij het VVV!

Voorafgaand aan de kindercultuurmaand is de Cultuurcoach alle basisscholen van de gemeente afgegaan om ieder kind van een plattegrond te voorzien. Tijdens de kick-off ging zij de klassen van de Witte School langs om met de kinderen over de plattegronden te praten. Veel leerlingen waren wel eens in een museum in de gemeente Noordwijk geweest. Ze waren erg enthousiast over de plattegrond en hadden zin om de musea en verenigingen in oktober in het zonnetje te zetten.

De Cultuurcoach staat ook open voor de vragen van musea, verenigingen en inwoners over de maand. Mail uw vragen naar leah@sportbedrijfnoordwijk.nl.

Wil jij ook een plattegrond maar heb je deze nog niet? Ga dan langs bij het VVV in Noordwijkerhout of Noordwijk. In de promovideo is de Cultuurcoach ook aanwezig! Kijk op www.noordwijk.info/cultuur voor de video en alle andere informatie betreffende de kindercultuurmaand.