Vanuit Sportbedrijf Noordwijk willen wij sportverenigingen vanaf heden een nieuwe vorm van ondersteuning aanbieden. Twee van onze Buurtsportcoaches worden opgeleid tot clubkadercoach via de scholing van het NOC * NSF. Een clubkadercoach helpt een sportclub bij het opzetten, uitvoeren en borgen van structurele trainersbegeleiding.

Trainers-coaches die zowel sportinhoudelijk als pedagogisch en didactisch bekwaam zijn, hebben we binnen de sport hard nodig. Zij spelen namelijk een essentiële rol bij het creëren van een positieve sportcultuur op de club, waarin mensen zich op sportief, sociaal en persoonlijk vlak optimaal kunnen ontwikkelen.

Een trainer-coach heeft niet altijd een trainersopleiding gevolgd en kan daardoor worstelen met de pedagogisch-didactische kant van het trainerschap. Hoe spreek je een groep sporters aan? Hoe houd je een groep sporters actief? Hoe zorg je dat ze iets leren? Maar vooral, hoe zorg je ervoor dat de sporters plezier hebben tijdens het sporten? Het inzetten van een tijdelijke clubkadercoach kan daarbij helpen. De focus van deze clubkadercoach ligt op het opzetten, implementeren en borgen van trainersbegeleiding binnen de club. Hierbij kan de clubkadercoach verenigingen zowel op uitvoerend als op organisatorisch gebied ondersteunen.

Om u een beter beeld te geven over de functie en de werkzaamheden van een clubkadercoach verzoek ik u om onderstaande video van het NOC * NSF te bekijken.

Heeft uw vereniging behoefte aan ondersteuning op het gebied van trainersbegeleiding? Heeft u behoefte aan meer informatie, of heeft u overige vragen?

Neem gerust contact met ons op via sportencultuurloket@sportbedrijfnoordwijk.nl