Over ons

Sinds 2016 bouwt Sportbedrijf Noordwijk mee aan een vitale omgeving in de gemeente Noordwijk. Een gemeente waarin iedereen mee kan doen. Een gemeente waarin sport, cultuur, bewegen en een gezonde leefstijl de norm zijn. Sportbedrijf Noordwijk is een dienstverlenende organisatie. We geven uitvoering aan het sportaccommodatie-, sportstimulerings- en cultuurbeleid van de gemeente Noordwijk.

Zo bouwen wij aan een vitaal Noordwijk:

  • We beheren en exploiteren de gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties in Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee. We zorgen ervoor dat inwoners toegang hebben tot moderne, veilige, duurzame en schone sportvoorzieningen.
  • We stimuleren zo veel mogelijk inwoners om sportief, cultureel en recreatief in beweging te komen en te blijven. We doen dit door aantrekkelijke, sportieve en culturele activiteiten te organiseren voor jong en oud.
  • We versterken en ondersteunen verenigingen en andere sport-, cultuur- en beweegaanbieders. Zij vormen tenslotte het sportieve en culturele hart van de gemeente.
  • We dragen bij aan een samenleving waarin peuters, kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een gezonde omgeving.

Onze passie: sport, cultuur en vitaliteit

Met 12 medewerkers zetten wij ons elke dag in voor een vitaal, sportief en cultureel Noordwijk. Deelname aan sport en cultuur is gezond, verbroedert, geeft zelfvertrouwen en maakt gelukkig. Wij zetten de kracht van sport, cultuur en vitaliteit in om inwoners te laten participeren in de samenleving. We zorgen ervoor dat sport, cultuur en een gezonde leefstijl voor iedereen bereikbaar is. Hierbij werken wij graag samen met o.a. onderwijs, zorg & welzijn, kinderopvang en jeugdzorg.

In 2017 was Noordwijk European City of Sport, dit zetten wij graag voort in Noordwijk. Wij zetten ons in voor een sportief, cultureel en vitaal Noordwijk, waarbij iedereen mee kan doen!