Goed Bezig Noordwijk, onderdeel van Sportbedrijf Noordwijk, streeft naar een gezonde leefomgeving en gezonde toekomst voor de Noordwijkse jeugd. Onderdeel daarvan is ook de rookvrije omgeving.

Steeds meer verenigingen, speellocaties, organisaties en bedrijven worden (deels) rookvrij.

Hierdoor komen jongeren minder vaak in aanraking met rokende volwassenen en worden ze minder snel verleid om te beginnen met roken.

En dat is nodig. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan. Bovendien veroorzaakt het ziekten, zoals kanker, hart- en vaatziekten en luchtwegziekten. Ook meeroken zorgt voor ziekten en dodelijke gevolgen.

Reden genoeg dus om te zorgen voor een rookvrije leefomgeving!

Goed Bezig Noordwijk doet dat o.a. samen met Team:Fit.

We gaan in gesprek met locaties die rookvrij willen worden. Dit kan deels rookvrij of volledig rookvrij. We bespreken wat er nodig is en hoe ze het kunnen introduceren. De Bibliotheek in Noordwijk heeft bijvoorbeeld al een rookvrije ingang. Handbalvereniging MSV is geheel rookvrij en ook Tennisclub Noordwijk is ook deels rookvrij. Gemeente Noordwijk maakt dus goed stappen!

Wil je dat jouw vereniging ook Rookvrij wordt of weet je een organisatie die nog niet rookvrij is maar het wel wilt worden? Laat het ons weten!

#Rookvrijegeneratie #wenermaaraan #gezondejeuggezondetoekomst.