Helaas is het actueler dan ooit: grensoverschrijdend gedrag. De afgelopen weken zijn er meerdere voorbeelden van machtsmisbruik en seksuele intimidatie naar voren gekomen in het nieuws. Ook in de sportsector hebben we te maken met grensoverschrijdend gedrag. In september 2021 zijn we binnen de gemeente Noordwijk gestart het met project “in veilige handen”. Met dit project streven we naar sociale veilige verenigingen binnen de gemeente.

Inmiddels zijn al een aantal verenigingen gestart met het project. Op maandag 28 februari kwamen 7 verenigingen samen voor de 2de fase sociale veiligheid bij verenigingen. Na een opbouwende discussie zijn deze klaar voor de volgende stap.

Wil jij ook weten hoe je grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie op de sportvereniging kunt voorkomen? Wil jij er ook voor zorgen dat jouw vereniging sociaal veilig is? Meld je dan aan voor een van de kick off bijeenkomsten.

Kick Off Bijeenkomst Groep 2 zal starten op: 28 maart, 19:30 – 21:30 uur

Kick Off bijeenkomst Groep 3 zal starten op: 25 april, 19:30 – 21:30 uur

Locatie: Kantine Sportpark Duinwetering (Duinwetering 105 in Noordwijk)

Je kunt jouw vereniging aanmelden voor de kick off bijeenkomsten voor groep 2 of groep 3. Per groep kunnen zich maximaal 12 verenigingen aanmelden.

Wil jij meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met sportencultuurloket@sportbedrijfnoordwijk.nl of bel met 06-17446473.