Als je trainer, coach of begeleider bent bij een sportvereniging, ben je een voorbeeld voor de sportende jongeren. Het is niet altijd makkelijk om deze voorbeeldfunctie op een goede manier in te vullen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met Tischa Neve twee webinars voor sport-coaches, -trainers en -begeleiders over het omgaan met jeugd op en om het sportveld. Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve geeft al 15 jaar workshops aan sporttrainers, coaches en ouders.

1. Webinar pubers zijn leuk! – voor jeugdtrainers en coaches

Donderdag 4 maart 2021, 20.00 – 21.00 uur

Wat schuilt er achter het dwarse en stoere gedrag van een puber, wat maakt de puberteit voor een kind zo lastig en vooral hoe ga je daar op het sportveld als coach/trainer nou wel en niet mee om? Hoe motiveer je een puber en welke benadering heeft de meeste kans van slagen?

Een webinar vol met herkenbare voorbeelden, humor, inzichten en praktische tips en adviezen.

Meer informatie en gratis aanmelden – www.cjgcursus.nl  of via deze link.

2. Webinar haal (nog) meer uit je training – voor (jonge) trainers

Maandag 12 april  2021, 20.00 – 21.00 uur

Bij veel sportverenigingen zijn er jeugdleden die training geven aan jonge kinderen. Leuk, maar soms ook lastig.

Bij training geven komt, naast de organisatie en het technische en tactische stuk, nog veel meer kijken voor een jonge trainer: Hoe zorg je ervoor dat de kinderen luisteren, hoe kom je goed over als trainer en kun je leiding geven, hoe ga je om met (lastige) ouders langs de lijn? Dat is best veel gevraagd voor jonge trainers!

Een webinar die je bewust na laat denken over hoe je voor de groep staat en die je veel praktische opvoedkundige tips en adviezen meegeeft om direct in de trainingen mee aan de slag te gaan.

Meer informatie en gratis aanmelden – www.cjgcursus.nl  of via deze link.